söndag 9 september 2012

Nybörjarprov A





I dag var det då dax för premiär av provformen Nybörjarprov A
A provet är ganska lika B provet förutom det att man måste stöta och apportera vilt för att bli godkänd.
Pepsi gick som startnummer 5 och fick gå direkt på fågel ganska nära matningsstället, efter ett par slag så stötte hon 4 fasaner och hade fin stadga.
Senare fick jag visa vad hon mer kunde, ja eller inte kunde för i dag tappade hon farten helt och lyckades misshandal apporteringsviltet lite garann....
Så inte godkänd i dag inte, dagens domare Torbjörn Augustinsson kallade det stolpe ut, men jag skulle nog kalla det helmiss. Men vi tränar på och försöker igen, skam den som ger sig.
Övriga DP springer blev inte heller godkända pga knallning, knäckta vilt, och för stort intresse för skytten.



Men vi fick se en hel del fina hundar som jobbade på fint, tyvärr var det inte så mycket vilt ute i markerna i dag, men alla hundar som hade klarat fältsök och apportering fick till slut komma på fågel och då en del på massor med fågel, för när vi till slut hittade dom så var dom alla på samma plats och det var fåglar över allt. Jätte häftigt för oss som såg på, mindre kul för föraren som förde hunden som hade latjolaiban med fåglarna.
Men en trevlig dag var det och vi slapp regn som har förföljt oss på hundaktiviteter sista helgerna.
Tack Cockerklubben och Welchklubben för ett trevligt prov.

Tack Monika för trevligt sällskap på resan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Doftprov

 Måndagen den 25/3 åkte jag, Kir och Gin till Vällingby BK för doftprov Det var ganska få starter och alla kom i god tid så vi var klara när...