tisdag 14 april 2015

Kallt och blåsigt

 
Söndagen började inte riktigt lika tidigt som lördagen, men tyvärr regnade det och blåste dessutom var det kallt.
Detta var dagen jag skulle debutera i mästarklass, kände mig ganska nöjd med träningen, visste om en del brister bla att Cider backar för kort i backa framför, lite snett och vint i högerhandlingen men vissa saker kändes som det fungerade.
 
Första starten där var det hopp byte bakom hopp sen lite högerhandling och helt plötsligt kunde Cider inte sitta på höger sida, det är något med mina hundar och sitt....
 
Sen i stå gå i från kalla in så byter Cider sida och går över till vänster sida, då banan gick väldigt nära kanten så klev hon över strecket och vi var diskade, men vi kämpade på med sättanden :-) och övriga skyltar för att känna på, hon satt i honören utan problem. Speciellt mycket poäng hade vi inte haft kvar om vi inte hade blivit diskade. Men vi gjorde alla skyltar på vårat eget sätt.
 
När det var dags för andra rundan så blåste det så hårt så stolar, skyltar och hinder blåste i väg, som tur inte precis när jag gick.
Cider tyckte inte alls att det var något kul att gå ytterligare en bana så jag fick verkligen kämpa för att få med henne, vi missade stort i båda backa momenten då hon backade för snett vid sidan och för kort framför, fel som jag vet hon gör ibland.
Sen lyckades vi med massa andra fel också,
Honören var stå vid sidan, hade inga förväntningar på att hon skulle stå 1,5minut, dessutom brukar hon stå en stund sen när hon väl satt sig så brukar det vara svårt att få henne att stå stilla igen.
 
Men över min förväntan så stod hon nästan tiden ut, hon satte sig en gång och ställde sig på kommando och stod sedan helt stilla till tiden var ute. Så duktig av henne.
 
Så vi kan konstatera att vi har mycket att träna på, men nu har vi provat, och vi kommer att prova igem, trots att det var första gången i mästarklass så var jag inte nervös, hade inga stora förväntningar på att få Gk men visst hoppas man.
Kul var det i alla fall att äntligen vara bland dom bästa :-)

Hoppa är inga problem
 
Inte på höger sida heller

Stå stanna kvar kalla in, det var här hon gick över strecket med baktassarna när hon böt sida.

Lite kontakt har vi allt.

Så fint hon kan gå ibland

Finaste Cider

Belöningsdax

Honnören sitt på höger sida.
 
 
Efter en slitsam kall helg så var det skönt att vara ledig på måndagen.
Jag och flickorna tog en skön promenad nere vid sjön. Hundarna for upp och ner i vattnet tokglada för att äntligen få simma lite.

Blåsipporna blommar

Bro träning

Cider tar alla chanser till ett bad

Äldst och yngst i flocken

Lill Gin tränar på att gå på bron själv.

På kö för ett dopp

Loka simmar

Kanske inte med den bästa teknik.

Gin studerar det okända noga

 
På kvällen åkte jag och Cider till ÖBK för att träna lite lydnad i lydnadsgruppen.
Cider börjar förstå dom flesta moment i Lkl 1 hon ligger fint på platsliggningen.
 
Apporteringen inför apellen fungerar bra, men budföringen förstår hon sig inte på. Denna gång skickade vi henne fram och tillbaka ett par gånger med kort avstånd så snart kanske hon börjar fatta vad vi ska göra.
 
 
Ha en trevlig vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Doftprov

 Måndagen den 25/3 åkte jag, Kir och Gin till Vällingby BK för doftprov Det var ganska få starter och alla kom i god tid så vi var klara när...