söndag 1 april 2012

Då var det snö igen.

Så här vackert hade vi det på träningen en kväll i veckan.

I dag var det dax att åka till Suzi och träna igen. Träningen under veckan har gått ömsom bra och ömsom mindre bra. Men jag tycker ändå att vi har kommit en bit på väg även om det är långt kvar innan vi är riktigt duktiga Zingo och jag. Under veckan har vi tränat kontakt i mängder och även en hel del sökövningar, men även linjetag och passivitet. En kväll när vi tränat klart gick vi ner till ett stort dike/å och tittade på sjöfåglarna och gässen som flög lågt över huvudena på oss. Hundarna passade på att ta en simtur dom verkar helt oberörda av att isen precis har gått och det är iskallt i vattnet.

På dagens tärning som skedde under vintriga förhållanden med frisk vind och snöfall, fick vi visa upp vad vi tränat på, denna gång i kaninhägnet, spännande värre tyckte Zingo men jobbade på bra med sökövningarna. Hon fick gå på några tomma kaninhålor lite för att få vittring men inte för mycket triggning. Sen jobbade vi oss så småningom närmare kaninernas favoritställa.Väl framme var Zingo kopplad och Suzi skickade in sin hund i snåret så det skuttade runt en hel del kaniner. Det tog en stund innan Zingo riktigt förstod vad det var som hoppade runt men till sist trillade den berömda polletten ner och hon tände till ordentligt.

Vi försökte med några apport övningar  men Zingo hade en hel del annat och tänka på så jag fick henne inte att koncentrera sig ordentligt.

Läxa till nästa gång är även denna gång att träna kontakt, fotgående, sitt på pipa, linjetag samt att kunna koncentrera sig längre tid på en övning, men vi fick lite nya övningar att rräna på och att vi ska öka svårighetsgraden lite i taget.

Under ett par veckor framöver kommer det att vara massa andra aktiviteter som Nybörjarprov och jaktkurs via Springerklubben så det blir ingen Suzi träning på ett tag, men det kanske inte gör så mycket då vi har mycket att träna på hemma och dessutom så har jag under en vecka nu 2 hundar extra så så mycket tid för att träna denna vecka kommer det inge att finnas.

Nykomligarna i flocken Poseidon (Irländsk setter) och Mercedes (Welsh springer spaniel) ska bo hos oss till torsdag då matte och husse åkt utomlands på semester. Första dagen och natten var lite orolig, dom nya hundarna kunde inte riktigt komma till ro, men i dag söndag går det mycket bättre. På kvällen var jag och Marcus ute på en ordentlig promenad så nu sover dom gott.

Nu går vi in i påskvecka som bara är 3 1/2 arbetsdag det ska bli skönt med lite extra ledighet. Hoppas bara att det blir lite varmare och att snön försvinner igen så vi kan tärna i massor....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Doftprov

 Måndagen den 25/3 åkte jag, Kir och Gin till Vällingby BK för doftprov Det var ganska få starter och alla kom i god tid så vi var klara när...