söndag 17 april 2011

Underbar vårdag


Idag har det varit en helt fantastisk vår dag, Nästan 20 gr varmt, solen har skinit hela dagen.
Först tog jag en lång sovmorgon, sen gick jag ut i skogen och la två spår.
Dom fick ligga ca 1 timme sen var det dax att gå spåret. Zingo fick börja. Hon var lite tveksam, hon har ju bara gått några korta spår, detta var väl 2-300 m, hon spårade bra och var på spåret hela tiden, funderade lite i vinklarna och var lite fundersam på vad det var för monster som låg under trädet i slutet. Men sen blev hon jätte glad när hon hittade klöven. Vi ska jobba lite på bra målbild, och lägga några längre spår så hon får lite flyt i spårandet.


Pepsi gjorde som vanligt när vi tränar, irrade och snurrade runt alla träd, men hon är ju sådan hon spårar mycket bättre på okänd mark och när någon annan lagt spåret, men hon tappar aldrig spåret. Troligt vis är det väl för lätt för henne.
Men vad besviken hon hade blivit om hon inte hade fått spåra.

Efter spåren gick vi på promenad och på vägen blev det ett kort lydnadspass med Pepsi, jag kan konstatera att jag måste jobba på linförigheten i massor medans moment som stå, ligg och inkallning kan hon nu, om hon bara får till fotgåendet, det är ju det som är det viktigaste.

Ha en bra vecka.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

O-kullen 7 veckor

 O-kullen 7 veckor Nu börjar vi närma oss leverans på dom valpar som är sålda bara en vecka kavar. Vi har en trefärgad hane Lost'n Found...