söndag 2 oktober 2016

Ja, någon ska ju komma sist

 
men vilken otroligt trevlig och rolig dag jag och flickorna har haft.
 
 
I dag var det KM på Vallentuna Brukshundsklubb.
 
 
KMet var i 3 grenar, Lydnad, Rallylydnad och Agility, jag anmälde på vinst och förlust Cider till lydnadsklass 1 och både Gin och Cider till rallylydnaden.
 
Det började med lydnaden på morgonen, upplägget var att alla klasser tävlade mot varandra, alla hade 5 moment + platsliggning från sina klasser och alla dömdes med kofficient 3. Den som hade bäst poäng blev klubbmästare.
 
Jag anmälde Cider,  som aldrig har tävlat lydnad tidigare, till lydnadsklass 1, där ingick linförighet, ställande under gång, inkallning, apport, hopp och platsliggning.
 
Som vanligt har jag inte hunnit träna något under veckan men för att få prova på en Lkl 1 under lite enklare former så provade vi att starta, Cider är ju ganska grundtränad, men lite nervös var jag ju, det är ju dom där små sakerna som man inte har riktig koll på då det var 6 år sedan jag startade lydnad sist.
 
Tur att det finns kunnigt folk att fråga innan start :-)
 
 
Jag fick så klart startnummer 1. helt ok för mig, då är det snart gjort,
Linförigheten kändes helt ok, visst lite sena sättanden men vi fick 7,5 p,
Ställandet gick bra 8p
På inkallningen blev det ett dubbelkomando 8p
Apport, hon tog apporten men ställde sig upp, 7,5p
Hopp 10p
Plattsligningen gick bra ända till det var mindre än en 1/2 minut kvar, då satte hon sig upp, men hon satt kvar så det blev 5p
 
En helt okej debut i lydnadssamanhang, känner mig jättenöjd med att det ändå gick så bra när vi inte tränat på över ett år. Totalt fick vi 138p
 
Med det resultatet kom jag och Cider på 8:e plats av 8:a deltagare. 4 st i LK1, 3 st LK3 och 1 st i LkElit.
 
 
 
Kanske kan vi träna på lite och våga oss på en start i Lydnaden till nästa år.
 
 
 
Sen var det dags för rally, här tävlade alla i samma klass, banan var en blandning av rallyskyltar men inslag av skojiga tokiga skyltar.
 
Banan såg ut som så att vi började med start, 360 gr vänster, snurr under gång, kelbelöning i 20sek,
 
 
 
lekbelöning 20 sek, 270 gr höger, sitt/ligg gå runt, stolen (föraren går in på hö sida hund vä, hund sitt vä sida, föraren sitt på stolen, hunden ett varv runt stolen)
 
 
 

Bollkastning, 4 bollar i hink, hund sitter still, föraren lämnar hund och hämtar korv ur burk, belönar hund.
Serpentin med tennisbollar på konorna, med snurr runt den mittersta konen, helt om mot varandra, sväng höger i högerhandling, stanna ta upp sked/potatis runda kon lägg ner potatis, sitt framför vä ingång sitt, frestelsen i vänsterhandling och sen i mål.
 
En mycket utmanande och rolig bana.
 
Gin förstod inte riktigt varför vi skulle göra allt detta, men vi kom i alla fall runt banan utan större katastrofer, snurren missade vi för den har hon aldrig gjort tidigare, kel och bus är hon duktig på, stolen funkade med lite övertalning, kasta boll i hink gick jättebra, matte har tränat många midsomrar så alla bollar i hinken.
 
 
Serpentinen och vändning och högerhandlingen gick bra fram till potatisen då matte måste koncentrera sig på potatisen på skeden, så lite missförstånd, sen på näst sista skylten såg Gin en "jätte" stor mjukis sköldpadda som låg i frestelsen, den var jätteläskig, men med lite övertalning kunde vi i alla fall gå förbi den några gånger.
 
Det var en superträning för Gin att gå runt en sådan här bana, inte bara intränade moment utan lite annat också, även om hon tyckte några saker var väldigt konstiga så skötte hon sig i det hela.
 
Cider gick banan så bra ända tills matte tappade potatisen och koncentrationen, så vi missade även lite på näst sista skylten, men är så nöjd med Ciders runda. En härlig känsla hade vi hela vägen.
 
Tillslut var det dags för prisutdelning där jag och Gin kom på sista plats med 63 p.
Cider kom på delad 7:e plats med 93 poäng.
 
Det är så hög kvalitet på rallyekipagen i VBK så det var 3 hundar på 100p så dom 3 fick gå om banan för att skilja dom åt.
 
Stort stort grattis till alla pristagare i alla klasser och stort tack till alla duktiga funktionärer och domare på VBK för ett härligt KM
 
Alla bilder är från VKBs FB sida tagna av Madelene, Göran, Anders och Carola.
 
 
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Doftprov

 Måndagen den 25/3 åkte jag, Kir och Gin till Vällingby BK för doftprov Det var ganska få starter och alla kom i god tid så vi var klara när...