fredag 12 augusti 2016

Wow vilken vecka....



Förra torsdagen packade vi, Lee, Monika och jag, för att resa till Årjäng och senare Norge för att gå på Norskt jaktanlagsprov.
 
Vi kom fram till campingen ganska sent på kvällen, där hade Ann-Sofie fixat lite tapas och vin för alla oss om skulle mötas där, vi var 10 st människor och en massa hundar.
 
Kvällen blev mycket trevlig och väldigt sen innan det var sängdax.
 
Torsdagskävllens kvällsmys


Underbara människor...
 
På fredagen blev det lite fotografering och lite bad, ett par kast med dummy och and fick räcka för att inte slita ut hundarna inför lördagens prov. Det blev en pizza och lite shopping i Årjäng inför den gemensamma middagen på kvällen.
 
Fredagkvällen bjöd på fantastisk utsikt och god middag

Delar av gänget

Gin

Gin fick tokryck när vi badade, sprang runt i ca 20 minuter och bara njöt.



Lördagen började tidigt för rea till Norge, samling och färd till jaktmarken sen var det bara att vänta på sin tur.
 
Gin startade sent men låg snällt och sov i bilen, vi gick ut 3 och 3, Gin gick som sista hund i sin startgrupp.
Hon jobbade på bra, stannade ibland för att kolla så jag var med. Kände mig ganska nöjd med "fält"arbetet i skogen :-)
Apportprovet som från i år är obligatoriskt skedde efter fältprovet, inga problev med skott men sen blev Gin lite tveksam, hon sprang runt lite innan hon tog en lång lov och tog upp dummyn och levererade den i handen.
 
När alla var klara i skogen åkte vi tillbaka till samlingsplatsen för vattendelen.
Gin gick i bra simmade direkt ut till anden fick tag ytterst i vingen och simmade in, lite svårt att ta sig upp förr en ganska brant kant med anden i ett vinggrepp så hon backade upp och släpade anden efter sig men när anden låg på marken tyckte Gin att jag kunde ta upp den själv, helt ok då detta är godkänt i Norge.
 
Gin på vattenarbetet



 
Sen var det en lång väntan på resultatet, men när det äntligen kom så var det det bästa.
 
Gin (Mountjoy Unclouded Unity)
Godkänd på Norskt jaktanlagsprov
 
Godkända ekipage, stort grattis till alla, framförallt till Maja med Lakrits som blev bästa ekipage.

Finaste Gin
 
 
Hemresan gick lätt för mig, tyvärr hade det inte gått lika bra för mitt ressällskap då dom missade på småsaker, men vi har det ändå så trevligt på våra resor så det går bra ändå.
 
Vill tacka alla inblandade för en fantasktisk resa, speciellt till mitt underbara resesällskap Lee och Monika samt Ann-Sofie som fixar och donar med stugor, mat och massor med annat.
 
Får se om jag åker med som coach nästa år, då mina hundar nu har klarat anlaget i Norge. Vill ju inte missa en så trevlig resa.
 
Onsdag och fredag tillbirngades i spårskogen, på onsdagen spårade både Loka och Gin till sig var sitt 1:a pris Loka med Hp och därmed blev Loka Svensk viltspår champion.
 
På fredag var det bara Gin med och hon var verkligen laddad, hon spårade noga trots att det var massor med viltstörning och fick med beröm godkänt av domaren. Hon fick ett 1:a pris med Hp och är då även hon Svensk viltspårchampion
 
Loka (SE VCH RLD N Lost'n Found Dancing In The Dark)

Gin ( SE VCH Mountjoy Unclouded Unity)

Nu ska vi ladda om och rensa skogen ur hunden för att i helgen är det utställning i 2 dagar, sen är det slut på årets semester. Men det finns många guldkorn att komma ihåg i vinter när det är mörkt och kallt.
 
Solnedgång på Singö




 
 
 
 
 
 
 
 
 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Doftprov

 Måndagen den 25/3 åkte jag, Kir och Gin till Vällingby BK för doftprov Det var ganska få starter och alla kom i god tid så vi var klara när...