tisdag 16 augusti 2016

Vi avslutar en fantastisk vecka....


 

 
....med dubbelutställning i Askersund.
 
Lördagen började toktidigt, uppstigning 4,30, för mig som har haft semester i 4 veckor och oftast legat i sängen till 10-11 på dagen. Men vad gör man inte för att få åka iväg med vänner och hundar för en hel helgs hundutställning.
 
Vi packade in oss 3människor, 8 hundar och alla andra saker man ska ha med sig och drog till Askersund, det är lite pyssel att få in alla saker och hundar få upp tält mm, men sen lägger sig lugnet en stund, denna dag hade vi en ras före oss i ringen.
 
Gin var först ute av mina hundar, jag märkte direkt att hon inte föll domaren i smaken, det var väl alla fel på henne som domaren kunde hitta, så det är bara att förtränga resultatet och slänga kritiken.
 
Sen var det dags för jaktklass med Cider och Peggy, var ganska säker på att vi skulle åka ut igen nu på grund av lite högt hull på prinsessan, domaren hade varit ganska hård mot hundar som var för tjocka tidigare i klasserna. Men bedömningen gick bra, jag och Camilla fick beröm över att vi deltog med jaktmeriterade hundar. Cider vann klassen och båda hundarna fick CK. Sen blev vi oplacerade i bästa tikklass.
 
Hjälpte Monika och Camilla att ställa Mountjoys uppfödargrupp som blev 1:a med HP sen oplacerad i BIS finalen
 
Efter dagen var det dags att flytta tält och alla saker till ringen vi skulle vara i på söndagen, men tyvärr hade dom inte märkt upp ringarna, i PMet stod det ring 6 och dom hade skickat med en ringkarta för SKKs ringnummer men vi skulle vara i ring 35 som SSRK senare på kvällen efter många samtal märkte om från 1-6. Därför kom vi i väg sent, så vi åkte och checkade in på hotellet och sen åkte vi direkt och åt middag. När hundarna var rastade och vi installerat oss på våra rum så smög jag och Monika upp till relaxen och kröp ner i bubbelpoolen sen avslutade vi med en sund i bastun. Så skönt efter en lång dag.
 
Söndagen började med hotellfrukost medans regnet hällde ner utanför, men när vi var klara så började det klarna upp. Sen bar det av till utställningsplatsen igen.
 
Denna dag var det lite lättare att ta sig in eftersom alla saker redan var på plats.
 
Gin var först ut av mina hundar denna dag också, ja eftersom hon går i unghundsklass som alltid är före jaktklass :-)
 
Vi konstaterade att en natt på hotell gjorde att vissa fel hade rättat till sig, så denna dag fick Gin Excellent och blev 2:a i en stor Unghundsklass. Tyvärr var domaren lite snål med CKn i dag så vi blev utan. Men så nöjd över att domaren idag gillade Gin.
 
Finast Gin oavsett vad domaren säger
 
Sen var det dags för jaktklassen, där var det Gin och Peggy som i går, det visade sig att även idag föll Cider mer i domarens smak så hon vann klassen, denna dag utan Ck.
Jaktklass Cider och Peggy
 
Även i dag hjälpte jag till med Kennel Mountjoys uppfödargrupp som även idag blev placerad som 1:a med Hp, tyvärr oplacerad i BIS finalen.
Kino, Trudy, Peggy och Bilbo
 
Sen var det dags för bästa jaktmeriterad och då fick även lilla Gin vara med för första gången då hon nu har meriter för att gå i jaktklass då hon har klarat det norska jaktanlagsprovet. Jag visade Gin, då hon är den största mattegrisen, Camilla visade Cider, och Monika visade Peggy. Tänka vad kul med 3 jaktmeriterade tikar på samma utställning och dessutom att 2 st är mina, man känner sig så stolt.

Cider
 
Efter lite lunch och shopping blev det efter en lång väntan innan det blev dags för BIS finaler.
 
Under tiden kunde jag äntligen bekanta mig med Pepsi ena barnbarnsbarn Guapo från kennel Magic Wave, lilla Guapo, så söt.
 
Magic Wave To The Moon And Back
 
 
Cider som älskar att få vara med sin matte och som den prinsessa hon är njöt av att visa upp sig i finalringen, hon viftade på svansen och njöt av uppmärksamheten.
 
Finaldomaren tittar på Cider

Cider i finalringen

 
Dagen slutade på bästa sätt
 
Cider
(SE VCH RLD N RLD F RLD A Accounts Vision Of Love)
 
BIS Jaktmeriterad.
 
Cider (SE VCH RLD N RLD F RDL A Accounts Vision Of Love)

 
Vill tacka mitt underbara resesällskap för en trevlig helg även om resultaten var lite blandade.
Så kul att träffa alla springerfantaster och prata med en del, man hinner ju tyvärr inte prata med alla men tycker det är så trevlig stämning på utställningarna.
 
Hela gänget
Veronica Monika Camilla
Cider, Gin, Betty, Peggy, Bilbo, Tuva, Trudy och Kino
 
Nu blir det utställningsvila ett tag då jaktsäsongen börjar med prov och träning.
 
Så för att sammanfatta denna utökade vecka så började den med Gins godkända jaktanlagsprov i Norge förra lördagen , 3 1:a pris i viltspår som resulterade i Lokas & Gins Viltspårchampionat under veckan och slutade på söndagen med Ciders BIS vinst i jaktfinalen på SSRK utställningen i Askersund, kan det bli bättre :-)
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Doftprov

 Måndagen den 25/3 åkte jag, Kir och Gin till Vällingby BK för doftprov Det var ganska få starter och alla kom i god tid så vi var klara när...