söndag 1 juni 2014

Pepsi 8 år


Tänk vad tiden går fort, kommer i håg dagen vi åkte och hämtade Pepsi, det var tokvarmt och vi var tvungna att åka en omväg hem pga en trafikolycka. 
Det kanske var då hon blev lite störd... skojade bara, Pepsi har varit och är en fantastisk hund, hon älskar att göra saker, det är full fart och fullt fokus, kanske inte på just det jag hade tänkt men hon har en egen åsikt den damen.

Vi har gjort massor med kul saker ihop hon och jag, hon har tagit 
Viltspårchampionat med en matte som blir så nervös.
Hon har lyckats bli godkänd på Grundprov, Nybörjarprov B, fått ett 2;a pris i Nbkl fältprov, fått godkänt på ett flertal vattenprov. 
Vi har tagit ett 3:e pris i Lydnadsklass 1
På utställning lyckades vi till slut få ett Ck, och hon har ett flertal BIS placeringar i Jaktklass.
Rallylydnad provade vi på när sporten blev officiell, och vad kul det är, Pepsi har lyckats få ihop till två Rallylydnadsdiplom RLD N RLD F, och vi tragglar nu i Avanceradklass med skiftande resultat, hon har en godkänd runda, men roar sig med annat i bland på planen ;-)
Hon är mor till 18 barn som alla är fina och trevliga hundar med mycket arbetsglädje.

Stort grattis på födelsedagen Pepsi.

Jag hoppas vi får många fler år tillsammans.


Idag var vi på rallylydand igen och provade lyckan, men idag ville den inte riktigt infinna sig, kan bero på att vi inte har tränat sedan förra tävlingen, massa andra saker som bara måste göras.

Kan inte skylla på en svår bana, visst det var en del svårigheter mycket svängar, som Pepsi inte är så bra på, men ingen frestelse och inget backa, så bara sådant som vi ska kunna vid det här laget.

Antingen blev Pepsi en aning låg och ofokuserad, försökte jag få upp tempot så hoppade hon och skuttade, vi missade helt en skylt, och i honnören som var ligg framför så reste hon sig ca 3 cm på frambenen och då blev det -10. Sen fick vi ihop lite Bris fel så det var en "jag kan inte sitta" dag idag.
Så 56p skrapade vi i hop.

Pepsis dotter Amber (SE VCH Lost'n Found Antiqva Ambra) debuterade i Rallylydnad i dag i Nybörjarklassen, poängen räckte inte riktigt till godkänt, men nu är debuten gjord och det är bara att prova igen.


Valparna är snart 8 veckor och redo att flytta till sina nya hem, tror Cider blir lite glad när några har flyttat, hon är en fantastisk mamma, men dom är lite krävande nu.

Det är jobbigt att vara mamma.

Barnen är på upptäcktsfärd

En valp smyger på Pepsi.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Doftprov

 Måndagen den 25/3 åkte jag, Kir och Gin till Vällingby BK för doftprov Det var ganska få starter och alla kom i god tid så vi var klara när...