söndag 7 augusti 2011

Hund helg

Fia och Zally (Lost'n Found Baby Belle)

I dag var det SKK utställning på Vallentuna flygfält, hade väl inte tänkt ställa där men det är ju svårt att låta bli när det är så nära.
För första gången på hela sommaren så vräkte regnet ner, som tur var hade Fia lånat ett tält av sin syster så vi hade lite skydd.
Därför blev det inte heller speciellt många bilder från dagen.


Domaren tittar på Zally

Amber (Lost'n Found Antiqva Ambra) startade i Öppenklass och fick Very Good, hon fick fin kritik men räckte inte enda fram i dag. Men hon skötte sig fint även fast vi tränat väldigt lite och detta är hennes andra utställning.
 Amber (Lost'n Found Antiqva Ambra)

Zingo (Lost'n Found Betty Boop) och Zally (Lost'n Found Baby Belle)
går fortfarande i Juniorklass och fick i dag Very Good då domaren tyckte att dom behövde mogna lite mer i kroppen, dom är ju fortfarande så unga.
Båda flickorna skötte sig så bra, även om Zally var väldigt intresserad av godiset någon tappat i ringen. Hon ville hellre äta än stå vackert.
Zingo (Lost'n Found Betty Boop)

 Zally (Lost'n Found Baby Belle)

Pepsi var för en gång skull fullpälsad, (även om har börjat fälla i veckan).
Hon var själv i Jaktklassen och fick Excellent, jätte kul !

Pepsi (SE VCH Accounts Opportunity) 

Som vanligt när Amber är hos oss så passar jag på att träna, så i lördags blev en hektisk dag då vi började med att gå ett 15 timmars viltspår, hon ska ju upp i öppenklass så det behövs spår som legat ett tag, hon irrade lite i oblodade vinklarna och i återgången men annars spårar hon så fint.
På eftermiddagen blev det trimning sen lite apportering med duva.
Amber har blivit mycket bättre på fågelapportering på sista tiden, nu tar hon oftast fågeln på första skicket, annars är det bara att skicka om så tar hon den direkt.

Efter utställningen kom Jenny för att hämta Amber och även för att gå sitt första viltspår (Jennys första)
Pga en sen festinbjudan på lördag kväll (väldigt trevlig fest) så la jag spåret redan vid fem på lördag eftermiddag.
Så Amber fick ett 24 timmars spår, som var lagt i strålande sol och sedan legat i hällregn hela dagen.
Hon var lite tveksam förs men spårade emellan åt jättefint, tog vinklar jätte fint, men blev lite tveksam efter vinklen, bloduppehåll och oblodad vinkel var inga problem.
Riktigt bra spårat för att vara andra gången hon går ett "gammalt" spår.


Nu har lugnet lagt sig hundarna sover efter en lång blöt dag på utställning, jag ska snart gå och sova för i morgon är det dax att börja jobba, inte alls kul, men man får se det positiva i det hela och tänka på att det är nu det börjar, alla ärliga hundaktiviteter, kurs,viltspår, östra cup, MH för valparna, grundprov, vattenprov och jaktprov.

Jag ser fram mot en aktiv höst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Doftprov

 Måndagen den 25/3 åkte jag, Kir och Gin till Vällingby BK för doftprov Det var ganska få starter och alla kom i god tid så vi var klara när...