söndag 22 februari 2015

Viltspår

 
 
Just nu är mycket hundar här hemma, lite rörigt men vi försöker hålla ut.
 
Det tar ju ett tag innan alla faller in i sina platser i flocken, först kom ju lilla Gin in i flocken och när vi började få lite rutiner så kom Elsa för 14 dagars kollo när matte med familjen åkte till Thailand.
 
I går jobbade jag sen var det kalas på kvällen hos svågern Gin fick följa med och bekanta sig med kusinhundarna.
Cava och Gin

Man blir trött att vara på kalas

Idag var planerna att lägga spår på förmiddagen och sedan gå dom på eftermiddagen, men då det föll en väldig massa snö under natten var det bara att lägga planerna på is...
 
Istället tog jag Cider, Loka och Elsa på en långpromenad i skogen, det var blött mycket blött i skogen och snön föll i stora klumpar från träden.
 
Cider Elsa och Loka

Loka och Cider

Loka och Elsa

Elsa och Loka

Systrarna bus 


Elsa (Lost'n Found Diamond And Pearls)

Loka (Lost'n Found Dancing In The Dark)

Loka passade på att ta ett litet isbad.

 
På eftermiddagen hade mycket snö töat bort och jag åkte och la några korta spår till flickorna, Loka fick ett på ett par 100 meter vilket hin klarade galant, hon tog båda vinklarna utan problem och gick direkt på spårslutet.
 
Sen fick Elsa ett kort spår på ca 50 meter, detta är hennes första viltspår så det var mycket funderande innan hon förstod att spåret fortsatte. Sen gick hon försiktigt hela spåret med några stopp för lite funderingar, men tänk så glad hon blev när hon hittade klöven och fick öppna burken med belöningen. 
 
Sen var det lilla Gins tur, hennes spår var 6 enorma meter långt. Gin hade en alldeles speciell teknik på spårningen, hon stoppade ner nosen långt ner i geggan/snön vid varje bloddroppe och blåste ut luft så gegga och snö stänkte, sen gick hon vidare. Även här var det mycket funderande mellan varven men till slut kom vi fram till klöven, vilken var lite läskig men även lite spännande. Belöningen bestående av ost i en burk var poppis, sen lekte vi en stund med klöven och hon bar den till och med en bit. Så duktig lilla Gin.
 
Tyvärr blev det inga bilder i spårskogen då min telefon har gått i graven.


 

 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

O-Kullen flyttar

 Idag var det dax för O-kullen att börja flytta Det var 3 stycken som åkte med sina nya familjer. Alla 3 kommer att bo i Vallentuna så jag f...