måndag 11 november 2013

Högerhandling och hjortar


 På sista tiden har vi passat på att gå i skogen så fort det har varit ljust, det är ju tyvärr inte varje dag man hinner det nu när vi snart har kommit till årets mörkaste månader.
 Äntligen finns det lite vatten i skogen så flickorna kan bada tassarna, det har dom verkligen saknat under sommarens heta dagar. Dessutom är skogen full av dofter av allt vilt och det är en väldig fart på tjejerna.

 Jag har hittat en ny skog att promenera i och en stor del av rundan går längst en hjorthage, det är jätte kul att se flickorna söka av skogen bredvid, då vittringen från hagen ofta driver in i skogskanten.
Det är ett ordentligt staket runt hagen så det är ingen risk att hundarna kommer in och hjortarna går ganska långt bort så dom störs inte märkbart av att hundarna far fram i skogen.
 I bland får hundarna syn på hjortarna och dom tycker att hjortarna är väldigt spännande.

 Detta vackra djur gick ensam en bit från dom andra och Pepsi satt en lång stund och tittade på honom, hon tyckte nog att han såg lite underlig ut med dom stora fina hornen.

 Nu tränar vi rallylydnad på kvällarna, jag har kommit på att skolgården är upplyst och utmärkt att träna på, det finns till och med balansbommar som går att träna hopp med. 
Nu börjar dom nya momenten falla på plats, Cider hon är så snabbtänkt så hon lär sig fort, snurren, hopp, vändningar i både vanligt tempo och spring fungerar bra, sitt stå gå rund, fungerar oftast, i bland kan hon sväva ut lite gå lite före mig eller ta en sväng lite för stor, iblnad sätter hon sig lite snett, men i det stora hela är hon en väldigt följsam och alert lite hund. Hennes självförtroende har verkligen vuxit med all träning och tävlingar i höst.
Pepsi börjar så smått förstå att man kan gå och göra saker på höger sida, visst missförstår hon en del fortfarnde men det går hela tiden frammåt. Det momentet som jag tyckte var svårast att lära in var backa 3 steg vid sidan, det börjar hon så smått förstå, ibland backar hon så fint,
Får se om det blir någon mer tävling i år, ja Cider har kommit med på en, men nästa är det dubbelt så många anmälda mot vad som ska starta, så vi får se om vi kommer med.

Ha en bra vecka i mörkret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

O-Kullen flyttar

 Idag var det dax för O-kullen att börja flytta Det var 3 stycken som åkte med sina nya familjer. Alla 3 kommer att bo i Vallentuna så jag f...