söndag 9 november 2014

Ytterligare en utställning.

 
I helgen åkte jag och Monika till Rättvik där mötte vi upp Carina och Fia för att bo i Carinas stuga inför SSRK utställningen i Rättvik. Väl uppe i stugan blev vi bjudna på middag och ett glas rött.
Lite senare dök även Ingela och Maggi upp, det blev en hel del hundprat och glada skratt, vi fin trimmade hundar och fikade.
 
Efter en så gott som sömnlös natt, då jag alltid har svårt att sova borta första natten, så bar det i väg till Rättvik och Körhallen (ett megastort ridhus) jag hade 3 hundar med mig Loka, Cider och Pepsi.
 
Loka fick börja och gick i valpklass 2 tikar, det var 4 valpar i klassen. Loka skötte sig fint, men det var något läskigt i ena hörnet på ringen så hon hade lite svårt att springa fint hela varvet, Loka fick,  fin kritik: Utm typ, feminint huvud behöver fyllas ut med åldern, bra hals, rygglinje & förbröst tillräckliga frambensvinklar bra bak. Passande stomme, ngt öppna armbågar, bra format i kroppen, rör sig ganska bra bak men ännu mkt lös i frambensrörelse.
 
Loka (Lost'n Found Dansing In The Dark)
 
2:a med Hederspris valpklass 2
 
 
Sen var det Ciders tur, hon skötte sig fint och vann jaktklassen, kanske inte så svårt då hon var ensam tik, men hon fick fin bedömning och Excellent med CK.
Med kritiken: Utm typ bra i huvud men önskars kraftigare nosparti, bar hals och rygglinje, passande vinklar runtom, bra benstomme till stl, korrekt kropp, bra pälskvalitet, utmärkt temperament, rör sig mkt bra.
 
Cider (RLD N RLD F SE VCH Accounts Vision Of Love)
 
1:a i jaktklassen med CK
 
Cider fick sen stå mot hanen i BIR/BIM jaktmeriterad och blev då slagen av fina SE (U)CH NOUCH Stardom Special Effect och blev då
 
BIM Jaktmeriterad
 
 
Sen var det Zally och Fias tur, domaren var ganska hård och hade kastat ut hundar med både G och VG men dom skötte sig så fint så dom fick Excellent men blev oplacerade i en ganska stor öppenklass.
 
Zally (SE VCH Lost'n Found Baby Belle)
Ägare: Fia Cederblad
 
Excellent i Öppenklass
 
 
Sen var det då Pepsis tur, hon hade börjat fälla och löpa innan utställningen och det var nära att
hon fick stanna hemma, men då detta var hennes första och sista officiella utställning i år fick hon åka med. Hon skulle debutera i veteranklass där det var 2 veterantikar, varav den andra är en 12 årig superfin tik så jag såg mig slagen långt innan vi klev in i ringen, jag hade inga förhoppningar om något höjdarresultat så döm om min förvåning då Pepsi fick Excellent. Sen var det konkurrens och då visade det sig att Pepsi stod som 1:a och fick tillslut även CK, snacka om chockad, snabbt byta hund för bästa tikklass där Monika ställde upp och visade Pepsi när jag tog Cider, Cider blev kvar till sista gallringen då det var 5 hundar kvar men blev tillslut avtackad innan placeringar.
Hennes kritik: Kraftig tik av utm typ, kraftigt ändå feminin, bra hals & rygglinje, tillr vinklar runtom, bra stomme still stl, utmärkt temperament, rör sig bra.
 
Pepsi ( RLD N RLD F RLD A SE VCH Accounts Opportunity)
 
1:a veteranklass med CK
 
Sen var det dag för BIR och BIM Veteran, där hade vi inte så stor chans mot den fina hanen Zola (CH Barecho He's Got It All) så hon blev
 
 BIM veteran.
 
Domare för dagen var: Hannele Jokisilta
 
 

 
 Tack för en trevlig helg alla som var där, stort tack till Carina Grandin för att vi fick bo hos dig och för god mat och trevligt sällskap, Fia för gott getvin,  tack till Ingela för fina bilder och till Maggi för goda kakor. Stort tack till Monika för trevligt ressällskap.
 
Ibland är det ju riktigt kul att åka på utställning :-)
 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Doftprov

 Måndagen den 25/3 åkte jag, Kir och Gin till Vällingby BK för doftprov Det var ganska få starter och alla kom i god tid så vi var klara när...