söndag 6 augusti 2017

Norskt jaktanlagsprov



I fredags efter lunch åkte jag och Monika mot Årjäng, vi var framme vid 18 tiden och träffade Ann-Sophie på campingen, vi tillbringade kvällen med god mat, lite dricka och en massa prat. Det blev lite sent innan vi kom i säng.
 
 
Lördagen började tidigt, trots det blev vi lite sena då vi inte hade läst rätt tid på PMet men väl på plats kunde vi koncentrera oss på själva provet. Jag och Ann-Sophie hamnade i en grupp och Monika i en annan så vi fick dela på oss.
 
Våran grupp började på fältdelen (i skogen) jag hade tur att få gå som 3:e hund och den som började var Fia och Zally så jag fick se deras runda då dom tog med 3 hundar i taget.
Zally och Fia skötte sig bra på både fält och landapporteringen godkänt på den delen.
 
Eevee tyckte allt var spännande när dom 2 första gick och laddade ganska mycket. När det var hennes tur var hon lite påverkad av allt runt om kring, detta var hennes första tävling, men hon kämpade på och sökte duktigt men utan den där extra farten som hon har hemma.  Apporteringen har varit vår akilleshäl, Eevee tar markeringen fint men är marken ojämn tar hon sikte på den första "tuvan" och denna gång låg apporten bakom den 3:e tuvan, det tog ett tag innan hon gick ut tillräckligt långt för att hitta dummyn, men så nöjd hon blev när hon tillslut hittade den, hon levererade den fint till matte.
 
Eevee var då godkänd på både fält och apportering, matte var så nöjd med lilla Eevee, hon är ju bara 10 månader och löser sina uppgifter bara så där.
 
När dom första 3 var klara gick 3 till ut i skogen och då öppnade sig hela himlen och regnet bara öste ner, tror inte jag har sett det regna så mycket och så länge, slutade inte förrän framåt kvällen, kan lova att man var blöt, men vad gör det när hundarna är så duktiga.
 
 
När det sen var dags för vattendelen var jag så nervös, Eevee älskar ju vatten men många duktiga hundar hade vägrat kliva i vattnet och man vet ju aldrig vad dom hittar på.
 
Först ut var Zally och hon skötte sig som vanligt mycket bra, hon fick godkänt vatten.
 
Eevee var ut som nummer 3, när skottet var skjutet och fågeln kastad och Eevee var på väg i vattnet så kom det en lös hund farandes, men som tur var så brydde sig inte Eevee utan simmade utan att tveka rakt ut till fågeln och levererade den ända till handen.
 
Eevee (Lost'n Found Eevee) 10 månader
 
Godkänd på Norskt jaktanlagsprov & vattenprov
Min duktiga och underbara Eevee
 
 
Zally (Lost'n Found Baby Belle)
 
 
 Godkänd på Norskt jaktanlagsprov & vattenprov
 
Zally med dottern Zelma som också blev godkänd.


Lite bilder från dagen
 
Eevee

Eevee

Eevee

Zally

Zally

Det regnar

och regnar

och regnar

Prisutdelning

och regnar

Eevee

Eevee


 
 
Stort grattis till alla godkända ekipage och stort tack till arrangören och deltagare för en trevlig dag trots vädret.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Doftprov

 Måndagen den 25/3 åkte jag, Kir och Gin till Vällingby BK för doftprov Det var ganska få starter och alla kom i god tid så vi var klara när...